Els regidors de la coalició recorden que la declaració de lesivitat “era evitable i les obres al Ramón Cid urgents” i que així ho reconeix el govern local al presentar al·legacions al decret de Rafael Valcárcel contra el centre educatiu

BENICARLÓ, 22 de febrer de 2023 

Els representants de Compromís per Benicarló han rebutjat avui les “excuses” del PP de Castelló per no invertir a Benicarló l’anualitat que estava prevista per este 2024 dins Edificant, per valor de 3.681.424,70 euros (d’un total de 19,6 previstos fins 2028), actuació que va ser avortada per resolució de l’actual Conselleria tot i estar les delegacions d’obra fiscalitzades per la Intervenció de la Generalitat.

Des de Compromís recorden que la gent està eixint al carrer perquè el conseller Rovira no construeix els centres educatius que el president Carlos Mazón havia dit que duria endavant de forma exprés via el pla Edificant, tot el contrari.

Per els representants de la coalició “els afectats per les males condicions del centre no han de pagar rabietes polítiques que poden acabar retrassant l’inici dels treballs encara més”, han dit. Segons Compromís “la realitat del centre era que hi havia un abandonament de vàries dècades i que en l’anterior legislatura es va donar una empenta a diversos centres, on figurava entre ells el de Benicarló”. També han recordat que afirmacions com les que esgrimeixen i que asseguren que es va voler afavorir governs de Compromís “son una fal·làcia, doncs el PP havia guanyat les eleccions a Benicarló” i el centre es tramitava dins la planificació prevista d’Edificant. 

L’actuació del PP i Vox era “totalment evitable” i han atacat de forma furibunda una qüestió merament formal deixant unes obres tan necessàries a la cuneta, per a poder rebatejar i endossar-se el protagonisme. “Si el centre s’ha de tindre igualment per a 2028, a què ve tot este numeret?”, s’han preguntat. “Especialment”, recorden “quan ens han dit que van a presentar esmenes contra la decisió del Consell de Declarar l’Inici de Lesivitat, una decisió que haurà d’avalar la Justícia d’ací uns anys”.

Per un altre costat, des de la coalició s’ha donat suport a les peticions d’alumnes, famílies i centre educatiu de mesures urgents per tal que es pal·lien les deficiències mentre s’emprenen els treballs de demolició i reposició, “així com la demanda de noves aules per una localitat que segueix creixent”.

Compromís recorda que PP i Vox han retallat un 40 % el pressupost per a construir escoles, el que ha generat un gran malestar de la comunitat educativa i també als grups municipals dels pobles afectats, que han estat votant a favor de les mocions de Compromís perquè no s’eliminen els Edificant.