Jordi Maura explica que l’abstenció de la coalició es deu al compromís de la regidora Arantxa García a assumir alguna de les propostes dels valencianistes a càrrec dels romanents

BENICARLÓ, 31 de gener de 2024

Compromís s’ha abstés en els primers pressupostos de la present legislatura elaborats per PP i Benigazlúm. El regidor i membre de la Comissió d’Hisenda i Personal, Jordi Maura, va assenyalar que els comptes “no generen cap il·lusió en la societat, que necessita d’objectius i de models de ciutat clars dins els pressupostos. Amb l’excepció de la piscina res llueix especialment i no marca una prioritat sobre si volem una ciutat més industrial, amb millors serveis o més sostenible, per posar un exemple”.

Maura ha indicat que per als comptes es recorre a un major endeutament i “no recullen les prioritats i qüestions estratègiques que haurien de tindre, ni tan sols el seu programa electoral”. En este sentit ha recordat que “Benicarló supera ja els 30.000 habitants i tenim els mateixos serveis que fa 20 anys, quan les circumstàncies han canviat tant i cal prendre mesures urgents en qüestions com la mobilitat urbana, el foment de l’activitat econòmica, la construcció d’escoles públiques, el canvi climàtic o en matèries com la joventut, els serveis socials i la recerca d’altres fonts d’ingressos, ja siguen subvencions i ajudes, que ens permetria fer inversions sense haver d’apujar impostos a la ciutadania. Van anar a lo fàcil”, ha afegit.

La coalició valencianista, no obstant, va abstindre’s en aquest punt donada la predisposició de la regidora d’Hisenda, Arantxa García, a assumir amb càrrec als romanents de 2023 alguna de les propostes que li va traslladar Compromís fa unes setmanes.

Maura va demanar que els actuals comptes acaben amb les factures extrajudicials en la despesa, servisquen per millorar la qualitat de vida i entorn. Per últim va brindar col·laboració a l’executiu i va proposar que “per tal d’estar preparats per afrontar el futur, només ho aconseguirem amb planificació, estratègies a vàrios anys i consensos a l’hora d’invertir”.