Núria Isern: “No poden dir-nos sense que ens omplim de ràbia i vergonya que es tracta d’un acte lessiu, quan qui està actuant en contra de la nostra població i els nostres interessos és l’actual Generalitat” 

BENICARLÓ, 15 de novembre de 2023 

Compromís per Benicarló ha enregistrat una moció, que es debatrà al proper Ple, en la que s’insta al Consell a complir els compromisos amb la construcció dels IES Ramón Cid i Joan Coromines de la localitat i a mantenir per a 2024, com a mínim, la inversió prevista per al primer any d’execució del centre, així com a continuar en els anys posteriors amb les inversions necessàries per tal que es produïsquen els mínims retards possibles en l’execució d’unes obres la durada de les quals s’havia fixat  en cinc anys. D’altra banda, insta els grups amb representació a les Corts Valencianes a presentar les iniciatives necessàries per tal de garantir les inversions que calen per fer realitat els dos centres educatius d’ensenyament secundari i les remodelacions i actuacions necessàries als CEIP Marqués de Benicarló i Francesc Catalàn en el termini més breu possible.

La portaveu de Compromís, Núria Isern, ha dit que “les obres a les nostres escoles i instituts son una prioritat per nosaltres. Sempre hem actuat de forma unitària i de consens i anem a reclamar que no es recule ni un sòl mil·límetre amb la construcció de l’IES Ramón Cid, així com en les altres necessitats que tenen escoles com el Francesc Catalàn, Marqués de Benicarló i iES Joan Coromines. El repte que tenim per davant és molt gran i hem de ser contundents i inflexibles”, ha manifestat.

La coalició valencianista ja va denunciar la passada setmana les intencions del Consell de PP i VOX, avançades a la premsa, de deixar a Benicarló sense la construcció de l’esperada actuació que consistia en enderrocar l’actual institut Ramón Cid per a construir-ne un de nou. L’obra va ser recolzada esta mateixa legislatura per la unanimitat dels grups (també PP i VOX) en un Ple extraordinari del mes de juliol, per acceptar la delegació de competències necessàries per a poder executar les obres de reforma de l’IES Ramón Cid quan abans.   

Per això no s’entén ara un expedient de lesivitat en la construcció d’onze centres educatius, entre ells el de Benicarló, el que compta amb un pressupost major, donades les necessitats que té i les seues dimensions”, ha afegit la portaveu de Compromís. Per Isern “veure una fosca intencionalitat en la construcció del centre és no enfocar bé les qüestions. El responsable d’Infraestructures, Rafael Valcárcel i el conseller d’Educació, José Antonio Rovira, no poden dir-nos sense que ens omplim de ràbia i vergonya que es tracta d’un acte lesiu, quan qui està actuant en contra de la nostra població i els nostres interessos és l’actual Generalitat. Cal que vinguen inversions a Benicarló i no ho podem permetre retallades, pel que apel·lem a la unitat i a la contundència davant estes polítiques”, ha conclós.

Com ha de ser el nou Ramón Cid?

El futur centre ha de disposar d’unes instal·lacions modernes i funcionals, adaptades a les noves necessitats tant del professorat com de l’alumnat.  Concretament, el projecte -valorat en prop de 20 milions- preveu la reposició en el mateix solar d’un centre educatiu que tindrà 24 aules per a Educació Obligatòria, 8 per a Batxillerat, a més de 6 aules per a Cicles Formatius. El centre també disposarà de diverses aules de suport, espais docents específics (aules especialitzades, laboratoris, gimnàs…), espais docents comuns (biblioteca, despatxos, magatzems, sales polivalents), cafeteria i menjador, entre d’altres.