Núria Isern: “És indigne que el Consell i les seues retallades posen en qüestió les infraestructures com l’IES Ramón Cid, on el Botànic havia previst gairebé 19,6 milions, pel que demanarem explicacions” 

BENICARLÓ, 7 de novembre de 2023 

Compromís per Benicarló ha denunciat les intencions del Consell de PP i VOX de deixar a Benicarló sense la construcció de l’esperada actuació que consistia en enderrocar l’actual institut Ramón Cid per a construir-ne un de nou. L’obra va ser recolzada per la unanimitat dels grups (també PP i VOX) en un Ple extraordinari del mes de juliol, per acceptar la delegació de competències necessàries per a poder executar les obres de reforma de l’IES Ramón Cid quan abans.   

La portaveu de la coalició, Núria Isern, ha valorat “molt negativament” les intencions manifestades en la premsa del dia pel conseller José Antonio Rovira on es parla de declarar un expedient de lesivitat en la construcció d’onze centres educatius, entre ells el de Benicarló, el que compta amb un pressupost major donades les necessitats que té i les seues dimensions. Per Isern “les seues dèries no se sostenen. En primer lloc perquè és un centre molt necessari i que si es construirà és perquè és de justícia després de tants anys sense ser modernitzat com requereix la qualitat educativa i l’evolució de la normativa i perquè darrere la seua construcció no poden veure cap fosca intencionalitat, quan en les eleccions municipals el guanyador va ser el Partit Popular que és, ara, el responsable d’aquest anunci en forma de retallada i que intentarà veure si pot anul·lar”. La coalició es coordinarà amb el grup parlamentari a les Corts per evitar que aquestes intencions de retallades encobertes s’acaben materialitzant, el que encara retrassaria més la finalització de les obres.

Compromís demanarà explicacions en el proper Ple a l’equip de govern municipal i a les formacions de PP i VOX que sostenen aquest despropòsit cap al poble de Benicarló. “A Benicarló ha de vindre inversió en forma d’obra pública per garantir la qualitat de vida de la gent i els nostres estudiants. Des de l’arribada del nou conseller, amb excuses de tot tipus, ja siguen econòmiques o atribuint anteriors gestors responsabilitats sense cap fonament o permetent que a dia d’avui molt de l’alumnat encara no tinga mestres, està depreciant els nivells d’excel·lència educativa a la que havíem arribat amb Vicent Marzà al front de la conselleria”, ha insistit.

El futur centre ha de disposar d’unes instal·lacions modernes i funcionals, adaptades a les noves necessitats tant del professorat com de l’alumnat.  Concretament, el projecte preveu la reposició en el mateix solar d’un centre educatiu que tindrà 24 aules per a Educació Obligatòria, 8 per a Batxillerat, a més de 6 aules per a Cicles Formatius. El centre també disposarà de diverses aules de suport, espais docents específics (aules especialitzades, laboratoris, gimnàs…), espais docents comuns (biblioteca, despatxos, magatzems, sales polivalents), cafeteria i menjador, entre d’altres.