Conxín Puchol: “En el cas de l’alumnat de cicles formatius és especialment greu ja que al març han de començar pràctiques en empreses i no tenen cap pauta del que han de fer”

BENICARLÓ, 2 de novembre de 2023 

Compromís Benicarló ha denunciat la situació “caòtica i injusta” que viuen molts alumnes de la localitat al faltar encara en ple mes de novembre professorat dels cicles formatius a l’IES Ramón Cid. Des de que va començar el curs, encara desconeixen quí serà el seu professorat d’algunes matèries. La coalició denuncia la situació que es viu en el present curs. “Els nous gestors es perden en polèmiques estèrils que no van enlloc i no s’apliquen amb les qüestions vertaderament importants com és l’educació de les futures generacions en un moment tan especial i delicat”, ha manifestat la regidora Conxín Puchol.

A dia d’avui, denuncia la portaveu “l’alumnat està molt preocupat, especialment els de cicles formatius superiors que al mes de març han de començar pràctiques en empreses i no saben les pautes a seguir. Tenen una professora que, fora de les seues hores lectives i sense cobrar, els ajuda amb el que pot però eixa no és la solució”, afegeix.

Aquestes places tampoc surten com a places de difícil cobertura en els diferents processos, una selecció de personal per accelerar i cobrir les vacants, pel que la regidora reclama que les autoritats locals traslladen la situació i malestar existent a la Conselleria d’Educació. “Els nostres alumnes es mereixen l’educació de qualitat que els pertoca i, com ja vam dir a l’últim ple, cal solucionar aquest tema el més aviat possible. Que és un poble sense accés a l’educació?”, s’ha preguntat Puchol.

La coalició valencianista ha donat el seu suport a les famílies de l’alumnat afectat i als col·lectius de docents i personal que s’estan mobilitzant al carrer, donat el caos que es viu a l’Administració valenciana governada per PP i VOX. “Que es deixen de retallades en qüestions bàsiques i s’esmeren en dignificar com es mereix l’educació”, ha conclòs la regidora.