La coalició lamenta que l’equip de Govern seguisca ignorant els efectes i alertes internacionals pel canvi climàtic i no corregisca el projecte per “reverdir” la localitat

BENICARLÓ, 22 de setembre de 2023 

La reforma d’un altre carrer sense preveure ni un sol arbre. És la nova “oportunitat perduda” per l’actual equip de govern al no incorporar en la licitació de les voreres del Doctor Ferrer una cosa tan senzilla com arbres. “Diàriament”, ha explicat la portaveu municipal de Compromís, Núria Isern “rebem missatges d’experts, de les universitats, del món de la ciència o d’organismes com la ONU, que aquesta mateixa setmana ha alertat que hem d’accelerar el ritme dels canvis per fer front a la magnitud del desafiament climàtic. Lamentem i denunciem que l’actual ajuntament no se senta al·ludit a l’hora de prendre mesures com les que venim plantejant des de l’inici de la legislatura i campanya, com és el de reverdir la ciutat amb arbres, vegetació i refugis climàtics i incorporar les recomanacions dels experts en el disseny de la ciutat del futur per a fer-les més habitables i menys vulnerables en un futur”.

La portaveu de Compromís ha recordat que en les quatre darreres actuacions com son els nous aparcaments de Joan Carles I i del centre de salut, la remodelació de l’entorn del mercat o l’Eix cívic “el saldo d’arbres nous plantats segueix sent negatiu”, ha lamentat. L’equip de govern de forma unilateral i sense consultar mai res ni informar als grups, ha decidit esta setmana enviar a tramitar les obres de renovació d’infraestructures i voreres del carrer Doctor Ferrer per un valor estimat de 202.000 euros a executar en tres mesos i “no se li ha acudit incloure a les bases arbrat pel carrer o optar per modificar el projecte i intervindré, com si que han fet amb les obres de la Via Litoral o del mateix Eix cívic”, remarca Isern.

Però igual de greu ens pareix que el PP, seguisca sense convocar amb l’envergadura de les obres que té en marxa la Comissió de Desenvolupament Urbà Sostenible, que s’encarrega de l’urbanisme, activitats, mobilitat urbana sostenible, medi ambient, eficiència energètica, habitatge i EDUSI. En la nostra opinió una comissió vital pels futurs reptes que té el Benicarló del futur i tenim com a societat”, ha conclòs.

Moció al Ple

La coalició ha registrat una moció que es debatrà en el proper Ple per instar l’equip de govern a contemplar en tots els projectes d’urbanització i remodelacions urbanes una visió més meteorològica que done resposta local a l’emergència climàtica en la que estem immersos.