La coalició prepara una moció per instar l’equip de Govern a contemplar que tots els projectes d’urbanització i remodelació urbana contemplen vegetació i més arbrat

BENICARLÓ, 15 de setembre de 2023 

Compromís ha denunciat avui la falta de control en les obres que estan en marxa a Benicarló i l’escassa sensibilitat a l’hora de prendre mesures per tal de mitigar i lluitar contra els efectes del canvi climàtic aprofitant la seua execució. Així la portaveu, Núria Isern, ha lamentat que “tan a l’entorn del mercat com a l’eix cívic, ningú haja pensat en posar ombra per a les persones, quan a nivell global vivim en una emergència climàtica que ens obliga a dissenyar refugis, lluitar contra la vulnerabilitat i millorant el confort climàtic de les ciutats i això no es fa amb jardineres metàl·liques ni grans extensions d’asfalt i formigó, sinó amb ombra i zones verdes de veritat, reduint l’ús de combustibles en la mobilitat i eliminant les illes de calor i no creant-ne de noves”.

Per a Compromís, “la recepta és ben sabuda i els científics i arquitectes assenyalen des de fa anys la necessitat de repensar l’arquitectura radicalment i orientar-la cap al clima, una necessitat com hem vist este passat estiu, el més calorós del que es té constància”. Així Isern ha anunciat que la coalició prepara una moció per instar l’equip de govern a contemplar en tots els projectes d’urbanització i remodelacions urbanes una visió més meteorològica que done resposta local a l’emergència climàtica en la que estem immersos. “Entre les propostes volem que les obres contemplen la plantació d’arbres. Trobem inconcebible que les actuacions al mercat únicament contemplen xicotetes jardineres i que en una superfície tan gran com l’eix cívic s’estiguen arrancant arbres en comptes de plantar-ne més per a generar noves ombres. Hi ha consens en la necessitat de reverdir les ciutats i refrescar-les i no volem viure en forns de ciment i formigó”, ha afegit Isern.

Per a la portaveu de la coalició valencianista “s’està improvisant i hi ha cert descontrol” a l’hora d’obrar i corregir la faena mal feta; de fer i desfer per ubicar escultures o eliminar jardineres metàl·liques com a solució mal concebuda per un passeig com el de Ferreres Bretó “actuacions molt cares on hem d’invertir els diners amb excel·lència per millorar de forma notable la nostra ciutat. Que els diners vinguen d’Europa no vol dir que no vinguen dels nostres impostos, no ens regalen els diners i no podem desaprofitar les oportunitats quan s’inverteix a Benicarló”, ha conclós.

Contacte directe

D’altra banda la coalició ha recuperat el formulari en línia comprom.is/actua per tal de facilitar a la població fer arribar a aquest grup polític idees, queixes, suggeriments o preguntes relacionades amb l’acció política i el futur de Benicarló. Els i les representants electes de la formació obriran, a més, la seu de forma permanent per tal de garantir una atenció personal els dilluns de 11.30 a 12.30 hores i dimecres de 18 a 19 hores a la seu del carrer Major, 5.