La coalició valencianista ha explicat a la Junta de Portaveus que vol que l’Ajuntament busque la fórmula percol·laborar econòmicament amb els veïns que opten per repintar façanes brutes per tal de recuperar “el Benicarló que tots volem

BENICARLÓ, 28 d’agost de 2023 

No son art, és vandalisme”. La localitat de Benicarló ha vist en els darrers mesos com s’ha descontrolat la presència de firmes i graffitis (realitzades sense cap classe d’autorització) en façanes d’edificis i mobiliari urbà, el que enlletgeix l’aspecte de la localitat, sense que s’haja detingut a cap persona responsable. Per això Compromís ha proposat, a través de Núria Isern, en la Junta de Portaveus de la Corporació celebrada avui, que l’Ajuntament s’implique de forma decidida en la lluita contra aquesta pràctica.

La coalició reclama dues vies per a que Benicarló deixe d’estar brut i oblidat. Per un costat la lluita policial, la investigació per acabar amb aquestes pràctiques incíviques i les sancions contundents. Per l’altra campanyes de sensibilització davant agressions al patrimoni de tota la ciutadania i la col·laboració institucional amb els veïns i propietaris afectats. “La gent ha de veure que té a un Ajuntament del seu costat, que vol una ciutat millor, més neta i cuidada, front a la dinàmica de que sembla que tot val, que tot es pot trencar i que ni les façanes ni els bancs ni els vidres són de ningú”, ha dit Isern. “Pensem que determinades accions, com la presència d’agents de paisà, la col·laboració ciutadana i el suport cap a la gent que repinta la seua façana seria tot un revulsiu per tindre una ciutat amb un aspecte millor de forma general”, ha afegit la portaveu de Compromís.

En aquest sentit Compromís proposarà que l’Ajuntament explore fórmules i un procediment per ajudar a les comunitats i veïns que vulguen repintar les façanes, així com una partida econòmica als Pressupostos de 2024 que possibilite la consecució d’aquestes actuacions i objectius, per tindre el Benicarló que tots volem.