La iniciativa proposava que l’Ajuntament fora una part activa en la lluita per la igualtat entre homes i dones, en treballar per eradicar les violències masclistes i l’atenció a les víctimes i la diversitat. BG es va abstindre i VOX va votar en contra

BENICARLÓ, 28 de juliol de 2023 

Les regidores de Compromís van celebrar que el Ple d’anit donara suport per majoria a la moció de Compromís en defensa dels Drets humans i contra les violències masclistes. El text plantejat per la coalició va rebre el suport de PP i PSOE. Benigazlum es va abstindre i la formació d’ultradreta va votar en contra. 

La proposta demanava que l’Ajuntament de Benicarló siga garantia d’igualtat entre homes i dones, promovent la igualtat de gènere des de l’Ajuntament. Comprometre’ns a continuar treballant per eradicar les violències masclistes, reiterar el compromís amb el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i instar al govern valencià que inicie la seua renovació, tot respectant l’esperit de cooperació institucional i afavorint la participació del teixit social, a fi d’avançar cap l’eradicació de les violències masclistes. Seguir atenent i destinar recursos suficients en l’atenció a les víctimes de violència de gènere, en compliment de la Llei 7/2012, de 23 de novembre, de la Generalitat, Integral contra la Violència sobre la Dona en l’Àmbit de la Comunitat Valenciana i seguir promovent el respecte a la diversitat LGTBI i treballant per la igualtat de tracte, la no discriminació i la prevenció dels delictes d’odi. 

La portaveu Núria Isern va celebrar el suport majoritari, tot i que va lamentar que no hi haguera hagut unanimitat amb la qüestió. “Els que s’aparten de les pancartes o no respecten els minuts de silenci per les dones assassinades no poden aturar-nos. Estem contents del suport majoritari dels representants dels benicarlandos en aquesta lluita”, ha dit.

La coalició també va ser molt crítica amb l’aprovació de centenars de factures amb reparos de la intervenció que s’aproximaven al milió i mig d’euros. El portaveu de Compromís a la Comissió d’Hisenda i Contractació, Jordi Maura, va recordar la il·legalitat en els procediments d’aquestes despeses, que s’estan reiterant any rere any. “Com a Administració hem de donar exemple i hem de ser exquisits en la despesa dels diners dels benicarlandos i no podem permetre resquícies on es fuig del control i la fiscalització. Confiem en que el nou govern vaja extingint aquesta pràctica del reconeixement extrajudicial de crèdits”, va assenyalar.

Preguntes

La formació va interpel·lar al govern municipal a través de Conxín Puchol, que va  reclamar reunions per tal d’abordar qüestions claus per al futur de la localitat com la piscina, l’auditori, la situació de les escoles públiques o el futur del bulevard. D’altra banda va reclamar l’apertura de la biblioteca els caps de setmana d’estiu i reivindicar que l’ajuntament es dirigisca a Renfe i ADIF per a que es preste un millor servei de venda de bitllets en estiu a l’estació de Benicarló-Peníscola, després de les queixes rebudes per la falta de personal i problemes amb les màquines, qüestions que afecten a molta gent gran que ens visita.

Per últim Compromís va traslladar el prec realitzat per ERPV en la que demana que la Biblioteca garantisca subscripcions a les revistes en valencià Cavallfort, Camacuc, El Temps, Enderrock i Llengua Nacional.