La coalició preguntarà al proper Ple ordinari per la tala d’arbres a l’entorn de l’església i la possible vulneració de les ordenances que obliguen a replantar els exemplars afectats per les remodelacions 

BENICARLÓ, 16 de juny de 2023 

Compromís preguntarà al proper Ple pels motius pels quals s’està eliminant arbrat de la població i insistirà en la necessitat de “reverdir” els carrers de la població en un context d’emergència climàtica i augment de les temperatures. “Les nostres poblacions”, ha dit la portaveu Núria Isern “son mediterrànies i hem d’avançar cap a eixos models, amb aigua, ombres i la generació d’humitat que permeta contenir les altes temperatures a les que el canvi climàtic ens estan portant, propostes que vam reiterar en la passada campanya electoral”. 

Per això, alerta “la destrucció d’arbres com la que hem vist al carrer Sant Francesc on s’han eliminat els 11 exemplars del lateral de l’església és incompatibles amb el que està proposant la ciència amb els models de ciutats i remodelacions de cara a mitigar l’emergència climàtica que tenim declarada i fer una transició ecològica”. Isern ha anunciat que preguntarà al Ple per l’adequació al projecte i la legalitat d’aquesta tala i destrucció d’arbres, “quan sabem que les ordenances municipals obliguen a trasplantar els exemplars afectats per remodelacions”, com així s’ha anat fent en els darrers anys. També ha anunciat que reclamarà “la modificació de projectes urbanístics en marxa com l’Eix Cívic o d’altres carrers previstes si suposen la destrucció d’arbrat i no contemplen l’augment dels exemplars vegetals”. 

Compromís ha recordat que “en campanya vam proposar la plantació a la localitat de 500 arbres. No es tractava de cap utopia: tenim identificats arbres morts i volem crear pulmons verds urbans d’espècies autòctones, per això serem inflexibles en aquest objectiu de reverdir la nostra població, més necessari que mai a l’hora de contrarestar el calfament global i com a estratègia d’adaptació al canvi climàtic”. 

Desenes de xiquets van avalar aquesta petició en els actes de campanya enfocats a conèixer quin tipus de ciutat volien. “Ho tenien clar, parcs verds, carrils bici i zones on jugar amb els seus familiars”, ha recordat Isern. “Volem ciutats més amables y habitables, per a les persones i cal que no afluixem a l’hora de vigilar l’execució de les obres sempre pensant en tot el que vindrà en un futur de la ma del canvi climàtic”, ha conclós.