Diferents càrrecs de la coalició integrants de la candidatura a les Corts Valencianes i Benicarló es reuneixen amb desenes de representants del sector al Benicarló Centro i els expliquen experiències comercials i els garanteixen que “treballaran des de la unió

La candidata a l’alcaldia per Compromís, Núria Isern, s’ha reunit amb representants del sector comercial de la localitat. A l’acte han acudit des d’associacions de comerços a xicotets empresaris i negocis de llocs com el Benicarló Centro o el Mercat central, en un acte al qual s’ha convidat a parlar a Rosana Seguí VicentGranel, integrants de la candidatura a les Corts Valencianes de Compromís i actuals directora general de Comerç, Artesania i Consum i tinent d’alcalde de Borriana respectivament.

Després d’escoltar de forma activa els “malestar i frustració” que han fet públics els representants de les organitzacions locals, la candidata els ha garantit que serà “accessible” i escoltarà el sector comercial. Isern ha manifestat que “no pot ser que de forma tan contundent i unànime coincidisquen en el fet que l’Ajuntament i les actuals responsables de l’àrea no els hagen ajudat en uns moments tan complexos. Veiem com existeixen moltes ajudes i com els comerços tenen idees i moltes ganes de treballar i promocionar-se al llarg de l’any. Han de tindre en l’Ajuntament un soci, que aposte per ajudar-los en campanyes, en serveis, en neteja, contractant personal a l’àrea, en seguretat i en tot el que és facilitar-los la informació i la burocràcia”, ha indicat.

“Un comerç viu”, ha dit “és tindre una població amb futur, que no s’empobreix, on no baixa l’atur, on es reinverteixen els diners en forma de creació de llocs de treball i una major despesa en el consum i en els negocis més pròxims. Per això saben que ens tindran al seu costat, perquè volem ser un aliat en la seua activitat. A partir d’ara treballarem per a ells, els tendirem la nostra mà”, ha manifestat Núria Isern.

Granel ha explicat com des de l’ajuntament borrianenc s’ha dinamitzat el mercat municipal, aproximant l’oferta als clients més joves i que es destinen convenis per valor de 25.000 euros anuals a la federació de comerços, més de sis vegades el que es destina a Benicarló.

‘Desenganyats’ amb l’Ajuntament

Comerciants i representants d’associacions locals han assegurat haver-se sentit “abandonats” de l’Ajuntament aquests darrers quatre anys. Segons han dit, han deixat passar ajudes que beneficiarien el sector, articular programes de bons com van fer en la pandèmia moltes altres localitats com Borriana (on es van injectar 1,6 milions d’euros en tres convocatòries), no disposen del personal necessari per a ajudar al comerç ni demanen les subvencions necessàries per a poder organitzar a Benicarló fires, promocions, instal·lacions, obres o la contractació de més personal, desaprofitant bona part dels fons, subvencions i recursos existents.

El sector ha reclamat -i l’equip de Núria Isern ha pres bona nota- que volen un ajuntament que els ajude amb els seus projectes, en recuperar la Fira del Llibre, la Setmana del Comerç on es premiava la trajectòria empresarial i la modernització de locals; en tramitar les subvencions existents de la Generalitat (ja que s’han multiplicat per cinc -de 7,6 a 44 M€- les ajudes existents en l’època del PP) i altres organismes, per accions de promoció comercial i que es doten amb un màxim de fins a 50.000 euros per ajuntament que la localitat sorprenentment no demana tot i la situació del sector. “No deixarem escapar ni una ajuda”, ha dit Isern.