Núria Isern: “Compromís serà la garantia que en la pròxima legislatura la Sanitat visca una revolució com la que ha viscut l’Educació en els darrers anys, amb més personal i més recursos per a les coses que realment importen”

La diputada autonòmica i membre de la Comissió de Sanitat de les Corts, Mònica Alvaro, ha presentat este matí amb la cap de llista de Compromís per Benicarló, Núria Isern, diverses propostes per tal de millorar l’Atenció Primària i les condicions de treball dels professionals que hi treballen.

Moltes de les propostes formen part de la proposta marc de la coalició per a les Corts i algunes estan recollides dins el bloc del programa electoral ‘Benicarló amable’, que es pot llegir al web nuriaisern.info. Álvaro ha relatat que “cal un nou impuls a la sanitat pública que passa per enfortir l’atenció primària”. Amb aquest objectiu, ha explicat, “cal blindar la sanitat pública amb més recursos i una millor organització adaptada a les necessitats d’una societat que està envellint-se, posant al centre el servei públic i les millores de les condicions de treball del sector. Volem transformar el servei públic de salut com ho estem fent amb l’educació”.

La número 3 de la coalició per Castelló, ha explicat que calen “propostes valentes i decidides i una major força de Compromís, per tal d’avançar sense que les pressions de les grans corporacions que fan negoci de la sanitat i es beneficien de la degradació del servei públic facen tremolar les cames a qui dirigeix la Sanitat Valenciana a l’hora de prendre decisions profundes”.

Isern ha analitzat amb la diputada alguns dels problemes de personal existents a l’àrea sanitària de Vinaròs. “Les solucions passen per augmentar el personal i els recursos disponibles del centres d’atenció primària per tal de prestar un servei més humà, immediat i un acompanyament més efectiu que ajude a la prevenció i fomente la salut comunitària, restant pressió als hospitals. També apostem per crear equips estables i interdisciplinaris amb la contractació pels centres de salut de les comarques de Castelló de 300 infermeres més d’atenció primària, 50 psicòlegs i 50 administratius, desenvolupant un equip bàsic”, ha indicat l’actual diputada.

Altres de les propostes parlen de l’envelliment gradual de la població de les comarques de Castelló “amb un model residencial per la gent gran que passe per mesures que fomenten l’envelliment actiu i comunitari en els mateixos centres residencials per a persones majors, amb la presència de personal sanitari suficient en cada residència, que millore l’atenció de les persones residents i alhora evite la saturació dels centres de primària i els hospitals”.

Les representants han explicat també la urgència de l’estabilització i millora de les condicions laborals del personal sanitari amb una reformulació de les borses, millora de la durada i condicions dels contractes així com l’agilització dels processos d’oposició i dels concursos de trasllats. “Ens comprometem amb la desburocratització amb la unificació i millora dels sistemes informàtics i la contractació de més personal de suport administratiu per tal que els professionals sanitaris es dediquen al que saben fer. Per això, exigirem al ministeri la dotació suficient i adequada de places i especialitats d’acord amb les necessitats de les comarques de Castelló”.

Finalment, s’han compromés a la creació d’un Pla de Salut Mental per les comarques de Castelló, universalitzant l’accés efectiu als serveis de salut mental, a la contractació de psicòlegs pels centres de salut que garantirà una major prevenció. Una representació de la candidatura municipal ha donat a conéixer algunes de les propostes electorals que la candidatura de Núria Isern a aquells usuaris i usuàries del centre de salut benicarlando.