Municipis com Vinaròs, amb una situació anàloga a la carretera de Benicarló rebrà 7 milions d’euros per l’N-340 i Sueca 3,4 milions per “humanitzar” l’antiga carretera estatal

La candidata de Compromís, Núria Isern, ha reclamat avui que l’actual consistori o ja el futur, que isca triat per la ciutadania el mes que ve, demane al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana un projecte que permeta inversions en els gairebé 7 kilòmetres d’antiga carretera N-340, avui cedida per Foment a l’ajuntament benicarlando.

Isern ha assenyalat que “vist l’estat del ferm, del disseny de rotondes i voreres, pensem que no es el projecte que mereix la localitat ni la millor imatge de la nostra població. A més considerem que cal apostar per una mobilitat sostenible i per implantar com a mínim entre Benicarló i Vinaròs una zona de baixes emissions, el que permetria encaixar en coordinació amb la Generalitat, un tramvia mogut per electricitat que sustituira els milers de desplaçaments diaris que es fan entre ambdues ciutats costaneres”. També construir voreres peatonals fins el Centre Comercial de la localitat, una de les propostes electorals que més s’ha reiterat entre les rebudes per la coalició a través del formulari comprom.is/actua .

Des de la coalició han lamentat que “les decisions preses per l’Ajuntament ens han dut a una obra precària i inadequada per a les nostres necessitats actuals i futures” i ha reclamat “un paper actiu per tal de corregir aquesta important infraestructura per al futur de la nostra població, del seu urbanisme i mobilitat. Encara hem de construir importants rodones a la zona de la Guàrdia Civil i a l’antic parc de bombers per donar accés a la població pel nord i oest i llevar pressió d’automòbils al centre urbà i afrontar els reptes del canvi climàtic i la lluita contra el calentament global”, ha afegit la candidata a l’alcaldia.

Recentment el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana està finançant amb càrrec als Fons Next Generation treballs de construcció en carreteres finançades amb el Mecanisme de Recuperació i Resiliència. “No ens pareix just que després d’haver patit al llarg de dècades un vial que ha dividit la nostra població d’una forma perillosa i contaminant i que ha suposat greus accidents i atropellaments es trobe ara amb un nou llast. El Govern estatal ha de ser responsable de la seua humanització, com ho està fent a altres punts amb idèntiques problemàtiques i, si el vial ha estat ja cedit, hem d’assenyalar-li i aprofitar les altres vies existents de finançament d’obres de cara a la segona fase de la construcció del bulevard”, ha indicat Isern, que recentment s’ha reunit amb transportistes de la població, que reclamen conciliar l’activitat econòmica amb els nous usos del vial.