La candidata assenyala que “és urgent disposar d’uns terrenys quan abans per poder arrancar la descongestió dels actuals centres educatius” i anuncia una xerrada oberta a la comunitat educativa amb el Director General d’Infraestructures Educatives el 5 d’abril

La candidata a l’alcaldia, Núria Isern, després de conéixer el malestar existent entre les direccions dels centres educatius i les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA), per la inexistència d’avanços a l’hora de posar a disposició de la Conselleria els terrenys necessaris per a la futura escola pública, ha indicat que “no s’entén que en dos anys encara el nostre Ajuntament no haja posat a disposició de la Conselleria els terrenys que amb urgència i des de fa ja massa anys necessita l’alumnat de la nostra població”.

La Conselleria d’Educació va demanar a l’Ajuntament que facilitara els terrenys per poder iniciar-se les obres com més prompte millor. Serà en el moment en què aquests terrenys estiguen entregats a la Generalitat, quan arrancaran els tràmits per ubicar els alumnes en aules prefabricades de forma temporal fins que el centre, que ja es troba creat i disposa de finançament per a l’execució de l’obra, estiga construït en l’emplaçament triat.

“Lamentablement, no hi ha parcel·la per part de l’Ajuntament ni hi ha res per fer la nova escola i ara mateixa davant la massificació la solució passa per posar prefabricades puntuals a les escoles. Edificant té tot previst, però l’ajuntament havia de fer el seu treball i no s’han atrevit o no han sigut prou àgils per a fer-ho, tot i la urgència i les situacions que es viuen a pràcticament tots els centres públics de la localitat”, ha explicat Isern.

El malestar de les famílies i equips directius es va explicitar recentment al debat sobre el futur de l’Educació a Benicarló que va comptar amb el secretari autonòmic d’Educació, el Miguel Soler Garcia. “Tenim a la nostra localitat un trist balanç en l’execució d’obres educatives i problemes per tot arreu. No tenim terrenys per l’escola, s’han perdut espais a les escoles per ubicar noves aules, el balanç de les delegacions de competències per construir els dos instituts nous (Coromines i Ramon Cid) és notablement millorable i els compromisos de l’alcaldessa en aquesta matèria han sigut paper mullat. L’Ajuntament no ha fet el seu treball”, ha afegit Isern.

Per tot això des de Compromís s’insistirà en la necessitat de prioritzar la gestió del departament d’Urbanisme per obtindre els terrenys necessaris perquè la nova escola puga veure iniciades les obres com més prompte millor. Paral·lelament, Compromís ha organitzat a petició del col·lectiu local una xarrada a càrrec del director general d’Infraestructures Educatives, Victor Garcia, amb la comunitat educativa i on es convidaran als representants de les famílies interessades. La cita serà el pròxim 5 d’abril a les 18 hores.