“Des de la nostra experiència en la gestió serem valents en plantejar i consensuar amb la societat i usuaris un calendari per a l’auditori que mereixen les nostres entitats i consumidors de cultura de la localitat i comarca”, ha dit Isern.

La candidata a l’alcaldia, Núria Isern, ha traslladat a representants de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló que pretén que la pròxima legislatura que començarà el mes de juny “siga la definitiva per a encarrilar com pertoca la materialització del futur auditori que suplisca l’actual Pedro Mercader”, dotat amb 300 butaques i que constitueix avui en dia l’espai multiús que disposa la localitat i les seues entitats per acollir esdeveniments culturals, ja siguen concerts, teatre, actes culturals i festivals. “Som conscients”, ha dit la cap de llista de Compromís “que es tracta d’una actuació cara i que avui en dia no disposa d’un espai ben definit. Enfront d’això només ens queda manifestar que aquesta serà una de les prioritats en què serem especialment insistents i focalitzarem en les inversions dels pròxims anys la nostra ferma voluntat per fer realitat una reivindicació reclamada per les entitats musicals i d’arts escèniques, que es veuen limitades per les característiques físiques de l’actual recinte que, recordem, era una nau industrial”.

Isern ha reclamat “un auditori amb bona acústica, una bona caixa per acollir representacions de més gran envergadura o per acollir per exemple el centenar de músics que tenen avui en dia les diferents seccions de la nostra banda, l’orgull del poble”. Per a la candidata “només hi ha un camí que és el que fan servir moltes famílies a l’hora de comprar-se béns, com és el de l’endeutament. Igual no podem pagar un teatre auditori en un any, però si en deu anys i per a això hi ha d’haver un pacte entre els diferents partits polítics, perquè de forma consensuada, per fi tinguem una infraestructura al nivell de les nostres companyies de teatre, grups musicals, d’arts escèniques, conservatori, falles, banda de música o grups corals. Segur que li trauríem un bon profit i això redundaria en millors espectacles, en una indústria cultural local i beneficis per la localitat”, ha manifestat.

Per a la candidata de la formació valencianista “ara toca ser valents i plantejar a la societat algunes de les nostres propostes electorals perquè les avalen. Tenim pel davant el repte de mobilitzar la tresoreria i l’urbanisme de la localitat en benefici de la nostra societat i la cultura local”.