La candidata felicita l’entitat per la seua vitalitat i entusiasme amb els més de 200 socis i sòcies i considera que són una referència cultural que cal mimar

La candidata a l’alcaldia per Compromís per Benicarló, Núria Isern, s’ha reunit recentment amb representants de la Coral Polifònica Benicarlanda, per conéixer quines són les seues inquietuds i necessitats com a entitat.

L’entitat va traslladar a la candidata, que va assistir acompanyada dels exregidors Ricardo Mascarell i José Luis Guzmán, l’esforç que suposa mantenir una entitat amb més de 200 socis i sòcies i tres seccions, just quan en els últims anys han desaparegut moltes agrupacions del panorama musical, el que suposa una pèrdua de valor social i comunitari.

Per Isern “el valor de què està fent aquesta entitat és impagable, formant a diferents veus que en un futur sempre tindran aquesta sensibilitat per la bona música i en l’expressió cultural” i és per això que “compartim amb elles i ells la necessitat que cal millorar les instal·lacions per a dignificar el seu treball, tot el que poden donar de sí mateixos i obrir-los a noves possibilitats. I això implica modernitzar un auditori digne però desfasat per al món cultural que tenim: companyies de teatre, banda de música, representacions nadalenques, de fi de curs, teixit associatiu, cultural i artístic i també professionals del sector o festivals de tota classe”.

“L’actual auditori”, ha assenyalat “condiciona el que podem viure i expressar al nostre poble. Els he garantit que lluitaré per aconseguir un nou auditori adaptat a les necessitats actuals i futures tal com demanden nombroses entitats de la nostra població. No podem seguir amb apanyos que acaben sent cars i que ens condicionen econòmicament al llarg de dècades, per anar adaptant espais que no han nascut per a ser una biblioteca, ni un auditori, ni un conservatori”, ha dit.

Isern ha recordat que entitats com la Generalitat tenen “un deute” amb Benicarló, ja que hem estat assumint amb els nostres diners competències que no ens eren pròpies. “Hem cedit edificis i espais per posar centres de salut, geriàtrics o conservatoris i cal treballar per reivindicar que ens ajuden a l’hora d’executar aquest gran espai cultural que ens mereixem i hem reivindicat, que permeta espectacles d’arts escèniques i d’altres disciplines, i disposar així de diferents espais a la localitat que donen resposta a les entitats i professionals que demanden espais de diferents característiques”, ha explicat la candidata.

Entre altres qüestions que va recollir la candidata, es troba la falta de wifi a l’edifici i al seu local i que, pensen, “seria molt beneficiós per a l’Auditori i per a les entitats que en fan ús”.