Les entitats esportives benicarlandes que han patit molt les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19 ara s’enfronten a dificultats econòmiques greus derivades de la mala gestió política de l’equip de govern

Avui dia encara no s’han publicat les bases de la convocatòria per optar a les subvencions de l’any 2019. La publicació de les bases és el primer pas per poder accedir a una subvenció pública. En elles es recull quines activitats poden ser sufragades, així com el finançament en la participació en competicions federades oficials. Afecta clubs esportius o seccions esportives d’entitats privades sense ànim de lucre inscrites a Benicarló. Cal recordar que les subvencions que atorga l’Ajuntament de Benicarló són una important font d’ingressos per a les associacions esportives del municipi. 

«Parlem d’activitats realitzades l’any 2019, des de l’1 de gener al 31 de desembre, i sembla mentida  que al llarg de tot el 2020, les entitats esportives de Benicarló encara no hagen pogut ni sol·licitar les ajudes. Quasi dos anys després de la realització de les activitats esportives subvencionables, les entitats només es troben amb promeses per part de l’equip de govern. Promeses que no es compleixen», assenyala el regidor Josep Lluís Segura. 

Compromís Benicarló alerta de la greu situació econòmica a la qual s’enfronten les entitats esportives per no poder comptar amb els fons de la subvenció de l’any 2019. Aquesta situació se suma a altres dificultats, com les del Club Natació Benicarló, generades per les decisions de l’equip de govern d’espatlles a la ciutadania.

Està pendent també de publicació la convocatòria de subvencions d’enguany de beques per a esportistes individuals per ajudar a millorar la seua especialització cap a l’excel·lència esportiva. El regidor de Compromís indica que ja és una reivindicació quasi històrica: «des de l’any 2017 anem insistint en la creació d’aquestes beques que incentiven l’esport i premien l’esforç. Esperem que en breu es puguen donar les primeres ajudes i ens alegrarem que per fi puguen veure la llum»

El grup municipal també posa el focus en les mancances de les infraestructures esportives: «en diverses ocasions, des de Compromís Benicarló ens hem interessat per les condicions a les instal·lacions esportives que necessiten algunes entitats per poder complir amb la normativa. Per exemple, els marcadors per al bàsquet requerits per a la competició de LEB Plata. A pesar que el regidor d’Esports va informar que ja estaven instal·lats, ens assabentem que el Club Bàsquet Benicarló ha rebut sancions per no complir la reglamentació relativa als marcadors. No sabem com qualificar aquestes situacions que perjudiquen enormement als clubs i a la imatge de Benicarló» indica Josep Lluís Segura.