L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Benestar Social que encapçala Marta Escudero, ha organitzat per segon any consecutiu una programació que engloba un conjunt d’actes al voltant de cinc eixos, que coincideixen amb el Dia Internacional dels Drets de la Infància (20 de novembre), el Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre), el Dia Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre), Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre) i Dia Internacional dels Drets de les Persones Migrades (18 de desembre).

Emmarcades dins del projecte «Benicarló, ciutat de valors», del 15 de novembre fins al 15 de desembre s’han programat un grapat d’activitats lúdiques, actes reivindicatius i activitats formatives, que tenen com a objectiu principal difondre els valors en la vida pública, afavorir la convivència i reivindicar els drets de les persones.

 

 

En concret, la programació començarà aquest cap de setmana amb els actes commemoratius del Dia Internacional de la Infància. Dissabte 17 de novembre, s’ha programat la Festa pels Drets de la Infància en la qual els menuts podran gaudir de diferents talles i jocs a la plaça de Sant Bartomeu, mentre que diumenge 18 la programació inclou una marxa ciclista i la projecció de la pel·lícula Los Increíbles 2. Finalment, dilluns 20, el mateix Dia Internacional de la Infància, se celebrarà la festa escolar commemorativa, amb tallers, jocs i contacontes.

La programació continuarà amb espectacles de primer nivell com el concert de música de Sense Sal i Les Punxes el 24 de novembre o l’obra de teatre No es país para negras que protagonitza Sílvia Albert amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre. A aquesta programació l’acompanyaran una sèrie d’exposicions, tallers i xarrades entorn a cada tema.

El mes de desembre començarà amb els els actes relacionats amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que inclou exposicions, contacontes, teatre i tallers, entre d’altres. I finalment, amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans i Persones Migrades s’han programat una taula redona i un concert a càrrec del cantautor nicaragüenc Julio Montano.

 

Marta Escudero ha assenyalat que «hem fet servir com a punt de referència els dies mundials i internacionals de reivindicació de drets per tal de promoure eixes accions en favor dels valors civils sempre amb la convivència com a objectiu final. Així, els cinc eixos de la programació tenen en comú que parlen de drets de persones, i ens ajuden a transmetre valors».

Escudero ha afegit que «Benicarló és una ciutat que cultiva els valors i vol assegurar la integració i qualitat de vida a totes les persones sense distinció per motiu d’ètnia, edat, gènere, origen, diversitat sexual, creença o diversitat funcional». A més, també ha volgut agrair «la col·laboració entre diferents àmbits socials i institucionals com entitats, centres i diferents serveis de l’Ajuntament per poder oferir una programació tan potent».

La programació de «Benicarló, ciutat de valors» i la commemoració dels diferents dies internacionals també tindrà protagonisme a les ones de Ràdio Benicarló, a través de tertúlies, entrevistes i opinions en el magazín «Coordenades 40-0». Així per exemple, tindran com a convidades a Najat El Hachmi i Tica Font per a parlar de diversitat, migracions, convivència i pau.

Marta Escudero ha recordat que «hem de seguir treballant i lluitant per a aconseguir la integració de totes les persones» i ha recordat que «el que està passant en països com els Estats Units o Brasil ens fa estar alerta davant dels possibles retrocessos en drets». «Per això –ha conclòs Escudero–, aquestes programacions són més necessàries que mai».

Podeu consultar tota la programació ací o punxant en la imatge.