L’Ajuntament de Benicarló, a través de la Regidoria de Participació Ciutadana, ha posat en marxa la campanya «Pregunta al Ple», per donar veu a tots aquells ciutadans que vulguen plantejar algun dubte als representants municipals. Aquest nou projecte es converteix així en un espai de participació i informació veïnal, amb l’objectiu principal d’afavorir la comunicació entre els veïns i l’Ajuntament i possibilitar que la ciutadania puga presentar preguntes o aclarir dubtes.

Les preguntes es formularan mitjançant la presentació de sol·licituds de manera presencial al Registre General de l’Ajuntament o fent ús del registre electrònic disponible al web municipal. Les preguntes s’hauran de presentar cinc dies abans del ple com a molt tard perquè l’equip de govern puga preparar la informació necessària. Els dubtes es resoldran en finalitzar el ple, l’últim dijous de cada mes, i el ciutadà podrà escollir entre ser ell mateix qui formula la pregunta o que ho faça la regidoria de l’àrea.

A més a més, per a aquells ciutadans que no queden satisfets amb la resposta, s’habilitarà un procediment de rèplica amb el qual es podrà continuar el diàleg sobre el tema que planteja.

La regidora de Participació Ciutadana, Susana Pérez, ha explicat que es repartiran fullets informatius d’aquesta campanya per punts estratègics del municipi i que tan sols es respondran «preguntes d’interés municipal i no d’assumptes particulars». Pérez ha animat a la ciutadania a participar d’aquesta iniciativa pel fet que considera que «aquesta via és el mitjà més fiable a l’hora de debatre sobre temes que afecten el municipi, ja que en les xarxes socials de vegades es desvirtua la informació».

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana ha realitzat un estudi sobre la participació ciutadana als plens des que aquest mecanisme es va posar en marxa, el juliol de 2015. Precisament el 2015 es van presentar 16 preguntes, l’any 2016 es van registrar 24 preguntes, al 2017 se’n van comptabilitzar 29 i en el que va d’any 2018 s’han realitzat 11 preguntes.

La regidora ha comentat que «s’ha observat que la freqüència de preguntes oscil·la en funció de la preocupació dels ciutadans per temes polèmics puntuals, com va passar amb el crematori» i que «les principals àrees preguntades són associacionisme, urbanisme, medi ambient, cultura o economia».

Feu click ACÍ per consultar el manual per a realitzar les preguntes al ple.