La regidora de Joventut, Susana Pérez, ha presentat la campanya que l’Ajuntament de Benicarló posarà en marxa durant tota la setmana del 6 al 12 d’agost amb motiu de la commemoració, el 12 d’agost, del Dia Internacional de la Joventut. La campanya gira al voltant de sis eixos sobre els quals s’estructuren les principals reivindicacions de la joventut: l’amor (centrat específicament en els problemes que viuen els joves lgtbiq+), l’educació, la participació, el voluntariat, la dignitat laboral i la integració.

«Els joves –ha assenyalat la regidora– ens enfrontem diàriament a una sèrie de reptes que, de forma natural i en la majoria d’ocasions per culpa de la societat en general, se’ns presenten amb moltes pedres al camí». «Nosaltres –ha dit Pérez– som part fonamental de la societat, però les coses no canvien si els propis joves no ens empoderem i exigim el que ens pertoca». «Som la clau el canvi, i no podem fer polítiques de joventut sense joventut», ha dit. Pérez ha afegit que «aquesta campanya no només està pensada per als joves, sinó també per a la resta de la societat».

Per a fer front a aquests problemes, des del Centre d’Informació i Assessorament Juvenil, es faran xarrades informatives i s’activaran canals d’ajuda per a estudiants que vulguen demanar beques o que estiguen interessats en els processos de participació pública i associacionisme. També es fomentaran els camps de voluntariat per a joves de Benicarló i s’apostarà per la formació a través de diferents cursos i tallers.