Com molts altres municipis, Benicarló reitera la seua voluntat de ser ciutat acollidora i ofereix els recursos de la ciutat per contribuir en l’acollida de les persones migrants del vaixell de rescat ‘Aquarius’. En aquest sentit, l’Ajuntament de Benicarló, a través de l’Oficina d’Atenció a les persones migrades, es troba en contacte amb la Generalitat Valenciana i amb les entitats i organismes especialitzats per tal de rebre les instruccions per a la coordinació.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha subratllat que «Benicarló és una ciutat acollidora i solidària, per això traslladem la nostra disponibilitat a col·laborar solidàriament amb la resta de municipis en l’acollida d’aquestes persones que estan patint, i a coordinar aquesta acció col·lectiva junt amb les diferents comunitats autònomes i el Govern espanyol».

L’oferiment de l’Ajuntament implica els recursos públics i també l’oferiment particular de persones que es van mostrar disposades a treballar voluntàriament quan la localitat es va declarar Ciutat Acollidora, al setembre de 2015. Aquesta declaració, aprovada per unanimitat en acord plenari, anava acompanyada de l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Acollidores, formada per municipis amb voluntat d’oferir la seua solidaritat en moments d’emergència.

Cal recordar que el vaixell de rescat humanitari ‘Aquarius’ es troba en alta mar amb 629 persones migrants rescatades a bord després que el Govern italià s’haja negat a rebre’l en cap dels seus ports. Segons les últimes informacions, els queviures se’ls estan acabant i allotja desenes de menors d’edat i persones que requereixen atenció mèdica urgent.

Escudero ha remarcat que «al llarg dels últims dies estem assistint de forma atònita a les notícies sobre la situació de les persones que es troben a l”Aquarius’. És inadmissible la falta d’humanitat mostrada per governs de països de la Unió Europea negant un asil que és un dret fonamental, i que obliga a tots els governs dels estats membres a donar assistència a les persones refugiades i desplaçades en compliment del dret comunitari».

Les persones de Benicarló que vulguen participar en el projecte d’acollida poden adreçar-se al Centre Social Municipal La Farola, on se centralitza tota la informació. Els recursos a oferir poden ser tan materials, com habitatges amb unes infraestructures i dotacions bàsiques, com personals, consistent amb acompanyament, assistència jurídica, psicològica o lingüística. Podeu contactar amb el Centre Social Municipal al telèfon 964 826 382 o per correu electrònic: correu.serveis.socials@ajuntamentdebenicarlo.org.