El ple de les Corts va rebutjar ahir dimecres, amb els vots del PP, una proposició no de llei de Compromís, que volia instar el Govern central a desmantellar la plataforma i la totalitat de les instal·lacions del projecte Castor com a mesura preventiva de què no es produïsquen nous terratrèmols “com a conseqüència de la posada en funcionament”.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella ha explicat que un altre dels punts que reclamaven era sotmetre el procés d’adjudicació a una auditoria que afecte tant a la part tècnica de la construcció com a l’administrativa de la concessió per a “aclarir possibles responsabilitats de l’empresa i l’administració. A més, Compromís demana retindre la compensació de 1.350 milions a l’empresa responsable del projecte, establerta a través d’un reial decret, i insta la Generalitat a donar instruccions a l’Advocacia de la Generalitat perquè prepare un recurs contra la compensació aprovada.

El diputat de Compromís Josep Maria Pañella va rebutjar una esmena presentada pel grup popular per considerar que el PP pretén que s’actue només contra els socialistes, quan el que Compromís busca és que s’investigue la gestió que va fer el PSOE, però també el PP .

Respecte d’això, ha destacat que ha estat el govern del PP el que ha permès la indemnització en introduir en un decret la possibilitat que la planta estiga operativa en un futur, i l’ha acusat de deixar-ho tot “lligat i ben lligat perquè paguen tots els usuaris del sistema gasístic “.