El grup municipal de Compromís a Benicarló demana que el camp de futbol municipal Àngel Alonso s’adapte per al seu accés per a persones amb mobilitat reduïda. La portaveu local de Compromís, Marta Escudero, ha comentat que “un grup de persones amb mobilitat reduïda s’ha posat en contacte amb nosaltres per posar-nos al dia de les deficiències que tenen les instal·lacions del camp de futbol municipal”. Així, Escudero ha denunciat que al municipal “l’únic accés a la tribuna és mitjançant escales, el que tanca la porta directament a les persones amb problemes de mobilitat. Però no només és l’accés a la graderia” continua dient “l’amplària dels passadissos és molt reduïda, amb escalons i no rampes per accedir als diferents nivells, no hi ha banys adaptats, ni cap zona en tot el camp reservada per a ells, incomplint d’aquesta manera totes les normatives actuals en matèria d’accessibilitat a aquest tipus d’espais” assenyala.

futbol1

fubol3

Escudero ha anunciat també que el seu grup demanarà a l’equip de govern del Partit Popular que “es delimiten zones d’aparcament dins i fora per a discapacitats, en compliment també de les normatives al respecte”.

IMG_20141023_181004

A més, aquesta dificultat d’accedir a l’Àngel Alonso “suposa una clara discriminació vers aquestes persones, que tenen els mateixos drets que la resta de ciutadans de gaudir dels partits de futbol que es disputen cada setmana, tant del CD Benicarló com de tots els equips de les categories inferiors”.

futbol4

IMG_20141023_181455

La portaveu de Compromís ha lamentat també la mala imatge que dóna el camp de futbol de cara a la gent que ve de fora “esta deixadesa de l’ajuntament a l’hora d’adaptar per a persones amb mobilitat reduïda el nostre cap de futbol es tradueix també en una mala imatge que Benicarló està donant de cara a l’exterior. Recordem que al camp de futbol es juguen totes les setmanes una gran quantitat de partits, de manera que solen vindre molts aficionats i familiars dels jugadors al camp, trobant-se amb aquest problema de falta d’adaptabilitat i de places d’aparcament per a ells”.

IMG_20141023_181303

IMG_20141023_181518

Segons Marta Escudero, “és inacceptable que l’Ajuntament no tinga adaptats la totalitat els espais públics de Benicarló, mentre s’està demanant a particulars que els seus comerços i locals acomplisquen la normativa valenciana de mobilitat per obtindre la llicència d’apertura. El consistori ha de començar per donar exemple als ciutadans, aplicant el Pla d’Accessibilitat recentment presentat a tots els edificis, instal·lacions i serveis públics”.

fubol5

Escudero ha conclòs denunciant que “sense uns accessos adequats, les persones amb mobilitat reduïda són simplement excloses d’esdeveniments esportius i socials com ara el futbol, impedint la seua integració dins la vida social benicarlanda. Per tant demanem a l’equip de govern que actue de manera immediata per tal de solucionar aquesta situació”.