El claustre del Convent de Sant Francesc va acollir dissabte a la vesprada l’Assemblea Oberta convocada per Compromís del Maestrat i Els Ports, a la que van acudir simpatitzants, militants i càrrecs de la formació.

La reunió va concentrar aportacions de veïns de diferents punts de la comarca. Els arguments van girar entorn a les preocupacions ambientals focalitzant-les en els perills de la fractura hidràulica (fracking), el fracàs i les conseqüències del projecte Castor o la necessitat de redactar un pla de mobilitat comarcal que done resposta a les persones que viuen a pobles de l’interior, la millora de la connectivitat o el mateix accés al transport públic de persones amb problemes de mobilitat. Capítol a banda va merèixer la inexistència de resposta per part del Govern central a la manca de trens econòmics de rodalia a la nostra comarca “fet que es veu agreujat pel nou greuge per part del govern valencià de deixar les comarques del nord sense alta velocitat regional, desconectant-nos més si s’escau tant pel nord com pel sud”, ha denunciat la portaveu comarcal Marta Sorlí.

Aquest nou oblit “deixa clara la mala gestió dels nostres governants populars a quin no interessa ni la vertebració territorial, ni facilitar la vida a les empreses, estudiants universitaris i persones que es tracten o treballen a hospitals o senzillament volen moure’s amb seguretat i comoditat pels nostres pobles”, ha afegit. Per al PP aquestes comarques només valen per traure rèdit electoral de la confrontació amb els nostres veïns catalans, omplir-nos de projectes perillosos per la salut i el medi ambient (fracking, abocador, Càstor o prospeccions a les Columbretes) i es passegen fent numerets amb hashtag i tot de #JuntsSenseFronteres quan la inversió en coses productives i infraestructures ha estat ben minsa al llarg de tota la legislatura.

“Els simpatitzants i militants ens han dit ben clarament que estan preocupats per la falta de trens i l’elevat cost de desplaçar-se en tren, les males carreteres comarcals, zones inundables o com han deixat afonar sector productius com el del moble i com la falta de comunicacions pot qüestionar la competitivitat empresarial i la viabilitat de l’interior quan s’inicie la recuperació econòmica”, ha dit Sorlí.

En aquest sentit Compromís recollirà algunes de les idees per intensificar accions, fer propostes als diferents parlaments on tenim representació (ajuntaments, Corts Valencianes, espanyoles i institucions europees) per canviar les coses, fer propostes en positiu i de baix cap a dalt. El balanç de les diferents assemblees obertes realitzades per diferents pobles del Maestrat i Els Ports en els últims mesos està sent ben positiu.