Els diputats de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera i Josep Maria Pañella han estat a Benicarló per tal d’afrontar dos problemàtiques que afecten a la població i la comarca.

D’una banda, Enric Morera, síndic de Compromís i Josep Maria Pañella, acompanyats pels 2 regidors a Benicarló Ricardo Mascarell i Joan Manuel Ferrer, s’ha reunit amb representants d’Adif per tal d’escoltar la seua situació actual davant la decisió del Govern Central d’anular la via secundària degut a les obres del corredor mediterrani. Amb aquesta mesura, es perdran 25 llocs de treball a Benicarló i a més l’estació de Benicarló, que ara mateix ofereix servei de manteniment i reparació de trens, perdrà aquest privilegi. L’anulació d’aquesta línia afectarà també al tantes vegades demandat servei de rodalia Castelló-Vinaròs. En paraules del regidor Joan Manuel Ferrer: “amb la retirada d’aquesta via secundària, Benicarló i Vinaròs es queden sense possibilitat de ser llocs d’eixida de trens, amb la qual cosa el servei de rodalia que sempre hem reivindicat des de Compromís queda pràcticament impossible”.

adif

Per altre costat, Josep Maria Pañella i Ricardo Mascarell han acompanyat al president de la confraria de pescadors de Benicarló, José Manuel Tomàs, en una reunió que ha celebrat l’Interfederal de Confraries de pesca i on s’ha abordat el tema de les prospeccions petrolíferes a les Illes Columbretes i com aquestes afectaran a la pesca de la zona. Segons Ferrer: “hem escoltat les seues inquietuds i reivindicacions i des de Compromís els recolzarem per tal d’evitar aquestes prospeccions tan perilloses i perjudicials per a la pesca de la nostra comarca”.

 confraria2

confraria

Per acabar la jornada, s’ha celebrat a la seu de Benicarló una assemblea comarcal del Bloc, on a més dels dos diputats han assistit regidors dels municipis de la comarca així com membres de les diferents executives locals. En aquesta assemblea a banda de tractar diferents temes d’actualitat que afecten al Maestrat, s’ha presentat el reglament de primàries per a triar el cap de llista de Compromís per a les properes eleccions europees.

IMG_20140129_210940