Feu CLICK ací per escoltar l’àudio de la notícia

L’ordenança municipal, que data de 2002 indica l’obligatorietat de passejar els gossos amarrats per tot el terme municipal i a més la prohibició del seu accés a les platges. També contempla sancions per l’incompliment d’aquestes normes així com per no replegar les defecacions dels animals.

“L’incompliment d’aquesta ordenança, que recordem que obliga a dur els gossos amarrats, és ben evident durant tot l’any però especialment en arribar el bon temps. Desgraciadament és molt habitual vore com els gossos passegen solts, en alguns casos a bastants metres dels seus amos, amb les molèsties i possibles situacions de perill que causen als altres vianants i gossos que sí que van amarrats” ha comentat la secretària local de Compromís, Marta Escudero. “És per això que al ple d’aquest dijous portem una moció en la qual exigim que l’Ajuntament faça complir aquesta ordenança, donant ordre a la Policia Municipal que informe, i sancione en cas de reincidència, els propietaris del animals que la incomplisquen, ja siga per dur els gossos solts o per no replegar les defecacions. Cal recordar que durant 2012 només van ser 10 les sancions efectuades per la Policia Local”.

Des de Compromís hem rebut queixes veïnals per aquests incompliments. “A més, en aquesta moció també demanem una major vigilància i control en les zones on més casos de gossos solts es poden vore, com l’avinguda del Papa Luna, el Passeig de Febrer Soriano o la Platja del Gurugú, així com una millora en la senyalització de les platges on quede ben visible la prohibició d’accedir a aquestes amb animals” continua Escudero.

Per últim, a la moció que presentem, “instem també l’empresa encarregada de la neteja a una major eficàcia i eficiència en la neteja de jardins, voreres i vials, ja que amb l’arribada de la calor, les males olors són ben evidents, a part de la mala imatge que dóna la ciutat” ha afegit la secretària local.

“Tot açò s’encamina a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i a millorar la imatge de Benicarló de cara als turistes que amb l’arribada del bon temps vénen a gaudir de les seues vacances” ha conclòs.