Segons s’ha publicat al DOCV del passat 5 d’abril, com a conseqüència de l’arranjament escolar es reduiran en 8 les places docents a les escoles públiques benicarlandes. En concret, els afectats seran els col·legis Francesc Catalan, que perd dos llocs, el Marques de Benicarló que disminueix en 3 el seu personal docent, el Ródenas, que també en perd 2 places i l’Àngel Esteban que eliminarà un professor. “El pròxim curs 2013-2014, l’escola pública continuarà patint les retallades del Govern i de la Conselleria del PP, a que poc a poc estan desmantellat els avanços aconseguits després de molts anys. Ací a Benicarló perdem 8 places de professorat respecte del curs actual” ha comentat Vicent Coll, membre de l’Executiva local de Compromís.

Aquesta reducció implicarà la desaparició de nombroses hores de reforç en les escoles i d’atenció a la diversitat, ja que molts dels mestres de primària i mestres especialistes a més de portar el seu curs o especialitat es fan càrrec d’impartir distintes matèries a la resta d’alumnes del col·legi. Un altre efecte de la reducció del personal docent és l’augment de la ràtio a les aules. “Amb aquesta reducció del professorat hi haurà més alumnes per aula, menor atenció educativa i suposarà una major càrrega docent per al conjunt de professorat, perdent així qualitat en la educació dels nostres fills” assenyala Coll.

Amb aquestes retallades, la qualitat de l’ensenyament públic és veu greument compromesa, cosa que afecta directament als nostres fills. En paraules de Coll, “no podem jugar amb l’educació dels nostres menuts, ja que estariem jugant amb el seu futur, amb el futur del nostre poble i de les nostres comarques”. I continua dient que “des de Compromís reiterem que retallar en educació és una greu equivocació que acabarà pagant el conjunt de la societat. En època de crisi, hi ha sectors com els de l’educació, que haurien de ser intocables”.

Compromís es solidaritza amb els centres i mestres afectats i crida a la mobilització social per l’escola pública. “És necessari que el govern recapacite i rectifique aquestes greus retallades. Hem d’exigir que es torne al nivell de professorat que hi havia al 2010” ha conclòs Vicent Coll.

Recordem que en total el pròxim curs hi haurà 34 mestres menys a la nostra comarca fruit dels processos d’arranjament i de modificació de les plantilles.