El grup municipal de Compromís Benicarló presentarà 2 mocions al plenari ordinari que es celebrarà dijous a la ciutat.

La primera d’aquestes mocions va encaminada a declarar Benicarló com a ciutat lliure de fracking. En paraules del regidor i portaveu Joan Manuel Ferrer: “L’actual sistema, basat en el creixement amb uns recursos que s’esgoten, tendeix a explotar fins al final qualsevol jaciment econòmicament viable. El fracking no solucionarà el declivi fòssil, sinó que allargarà poc més aquest model energètic obsolet, per desprès tornar a l’abisme energètic que estem retardant avui. Des de Benicarló tenim el dret a decidir el nostre futur. A decidir el model energètic que volem abans que siga massa tard. Abans que destruïm el subsòl i deixem contaminades les aigües continentals. Perquè, quan sigam rics en gas, podrem viure amb l’aigua contaminada?.

Després d’haver rebut l’informe dels tècnics municipals on desaconsellen el fracking, des de Compromís es porta aquesta moció per urgència al plenari, moció que serà consensuada pels altres dos grups municipals: “Des de Compromís portem la moció al plenari, moció que ve consensuada pels altres dos grups municipals i esperem que ens l’aprovem i poder declarar així a Benicarló com ciutat lluire de fracking” ha afegit Ferrer.

La segona moció que es presentarà des de Compromís fa referència a la Teleassistència: “tal i com ja vam anunciar en premsa i tal i com ja estan fent altes municipis propers, com Vinaròs o Peníscola, demanarem que l’Ajuntament de Benicarló assumisca les despeses de la teleassistència, una vegada retallades aquestes ajudes des de la Diputació. No és de rebut que una persona major, amb escasos recursos econòmics i problemes greus de salut es quede sense aquest tipus de servei per culpa del malbaratament de diners públics que ha fet el PP, malgastant diners en rescatar bancs i oblidant-se del més important, les persones”.

“Diria molt poc en favor d’aquest Ajuntament si no ens aproven la moció”, ha conclòs Ferrer.