Este dissabte es va constituir al municipi benicarlando el col·lectiu Compromís per Benicarló, una estructura que ve a reforçar la ja existent del Bloc Nacionalista Valencià, i que es complementa amb la incorporació de la resta dels partits de la coalició com és el cas d’Iniciativa del País Valencià. Tots junts passen a partir d’este moment a treballar de forma conjunta i amb un molt bon ambient de consens.

A l’assemblea es va triar la comissió executiva local de Compromís, òrgan que gestionarà les directius polítiques de la coalició a Benicarló. Este nou entramat organitzatiu està basat en la incorporació d’integrants de tots els partits polítics de la coalició presents a la nostra localitat i per unanimitat es va triar com a portaveu Marta Escudero, militant del Bloc i actual secretària local de la formació. La resta d’integrants de la comissió que treballarà per la dinamització de la marca Compromís a Benicarló són: Sergi Pitarch, secretari d’organització i finances, Vicent Coll, secretari d’implantació, Juan Lores, secretari de l’àrea institucional, Juan Gomis, responsable de l’àrea de comunicació i Juan Manuel Telechea, membre d’Iniciativa del País Valencià, que serà el cap de l’àrea de sectorials.

D’altra banda, es va nomenar també al representant del col·lectiu benicarlando al Consell General de Compromís, Sergi Pitarch.

Marta Escudero, la nova portaveu ha valorat així l’assemblea constitutiva: “Amb l’acte d’avui consolidem de forma definitiva i permanent la marca Compromís al nostre poble, conformant un grup de treball de gent compromesa amb Benicarló i il·lusionada amb el canvi.
La finalitat és clara, el panorama social actual és insostenible, fruit de politiques desbaratades fetes pels partits grans. Compromís ens presentem com l’única alternativa a tot eixe desgavell, amb una política neta i transparent. Encara estem a temps de tornar la dignitat a les institucions. També volem tornar l’esperança a tota eixa gent que està patint; amb resignació i por no avançarem, perquè el canvi és possible, però s’ha de treballar. Això si, mirant cap a qui més ho necessita, els ciutadans, escoltant-los i fent servir eixes propostes. Fent política per a la gent, i no per als bancs o les grans fortunes”.


Seguint eixa línia de treball per afavorir les politiques socials, es va aprovar per unanimitat a l’assemblea una proposta de resolució relacionada amb l’habitatge i els desnonaments: “desgraciadament, quasi cada dia escoltem a les notícies un nou cas de demostració de la força de les entitats bancàries front a les famílies. A Compromís per Benicarló, amb la nostra proposta, ens sensibilitzem amb este greu problema social manifestant-nos a favor de congelar els desnonaments promoguts per les institucions financeres fins que es resolga el tràmit de la ILP per la dació en pagament. En el mateix sentit emplacem a les parts implicades, des de les entitats financeres fins als ajuntaments, l’estament judicial i els funcionaris competents, a que actuen conseqüentment amb les mesures exposades en esta resolució”, ha assenyalat la portaveu del grup nacionalista.

Podeu descarregar-vos la proposta de resolució FENT CLICK ACÍ: PR desnonaments