El grup municipal del Bloc-Compromís de Benicarló ha sol·licitat la creació d’una comissió d’investigació de cara a determinar la persona o persones responsables de la no compareixença per part de l’Ajuntament al judici derivat de l’expropiació que va permetre la urbanització de la segona fase de Corts Valencianes.
L’objectiu d’esta comissió és poder derivar cap als culpables la responsabilitat econòmica derivada de la seua actuació mirant així de recuperar per a l’Ajuntament, en la mesura del possible, el forat econòmic que esta actuació negligent ha causat en l’economia del municipi.

“El que no admetrem de cap manera és que ens toque pagar a tots els benicarlandos per la irresponsabilitat d’alguns, Ja està bé que sempre ens toque rascar-nos la butxaca als mateixos per la incompetència dels que ens manen. No ho devem nosaltres i no ho pagarem nosaltres” ha manifestat el regidor del Bloc-Compromís Joan Manuel Ferrer.

El Bloc-Compromís, una vegada presentada esta sol·licitud, es troba a l’espera que per part de l’equip de govern municipal li siga facilitada una còpia de la documentació demanada, entre la qual es troba per exemple el decret que l‘alcalde haguera hagut de firmar nomenant advocat i procurador per a personar-se en el procediment, o bé certificat que eixe decret mai va arribar a ser signat.

“Des que l’alcalde Marcelino Domingo va acusar sense fonament l’anterior govern per un acord que ell mateix havia votat a favor no ha tornat a obrir la boca” ha declarat Ferrer. “Volem la comissió i l’accés als documents que hem demanat per a aclarir els motius d’este silenci” ha conclòs el regidor de la formació nacionalista.

Paral·lelament, i davant de les filtracions ocorregudes a la premsa, Bloc-Compromís ha demanat la màxima transparència i publicitat en tot el procediment d’Investigació, a fi d’evitar el malestar que entre el personal de l’Ajuntament causen eixes irresponsables filtracions.