Càrrecs públics, militants i simpatitzants de la Coalició Compromís han donat suport a la crida realitzada pel BLOC JOVE per secundar la jornada de protesta de la campanya “No vull pagar” per a reivindicar el rescat de l’AP-7 al seu pas pel País Valencià. Diputats, regidors i altres càrrecs públics han eixit pels peatges de Benicarló, Sagunt i Oliva sense pagar, encara que han hagut moments tensos, en especial en el de Sagunt, on la Guàrdia Civil ha exercit com agents de la seguretat privada de l’empresa Abertis i han estat els guàrdies els qui preguntaven als conductors si hi anaven o no a pagar.

A les comarques del Nord, una vintena de vehicles s’han sumat al peatge de Benicarló a la campanya, responent així a la convocatòria feta tant a nivell de País Valencià com de Catalunya per les agrupacions d’usuaris, que entenen que “l’empresa concessionària de l’AP-7 ha estat més que suficientment recompensada per les despeses de la seua construcció i manteniment, per la qual cosa els peatges haurien de ser-hi fa temps gratuïts”.

Entre els assistents a l’acte de protesta a Benicarló es trobaven el diputat autonòmic de Compromís, Josep Maria Pañella; el secretari comarcal del BLOC-Compromís al Baix Maestrat, Joan Manuel Ferrer; els regidors d’aquesta formació a Vinaròs, Domènec Fontanet i Jordi Moliner; el portaveu municipal de Benicarló, Ricardo Mascarell; el secretari local d’aquesta població, Eladi Giner; i el regidor d’Alcalà, Manuel Salvador.

Segons ha explicat el diputat Josep Maria Pañella, “la comarca del Baix Maestrat té a Benicarló el peatge més car de l’estat, mentre pateix un greu dèficit de serveis públics i infraestructures, començant per la manca d’un bon servei ferroviari de rodalies. EL PP es queixa que els valencians tenim un mal sistema de finançament, però no fa res en la realitat per a solucionar-ho. Per això, des del BLOC i Compromís, hem volgut donar el nostre suport actiu a esta convocatòria, amb els plantejaments de la qual coincidim plenament. I aprofitem per reiterar l’exigència que duem anys defensant, que l’AP-7 ha de quedar lliure de peatge i passar a ser de circulació gratuïta. No té sentit que els valencians, juntament amb els catalans, siguem els únics ciutadans de l’estat que paguem per circular per aquestes infraestructures, mentre que en altres territoris la gent es pot desplaçar per modernes autovies sense peatge”.

Pañella, en el moment de reivindicar la gratuïtat de l'AP7
Pañella, en el moment de reivindicar la gratuïtat de l'AP7

Pañella ha recordat que “el govern d’Aznar va perllongar en el seu dia la concessió de l’AP-7, que ja fa temps que hauria d’haver passat a mans de l’administració, i ara Rajoy amenaça amb fer el mateix, amb la qual cosa el greuge comparatiu seria encara més accentuat”.