Dilluns 6 de febrer els nostres regidors Ricardo Mascarell i Joan Manuel Ferrer van oferir una roda de premsa on van tractar diferents temes de l’actualitat benicarlanda i comarcal.

Respecte als continus robatoris al camp, Ferrer va ser directe al indicar que “es deuen denunciar tots els robatoris“, i va demanar als agricultors la seua col·laboració amb les forces de seguretat. Al mateix temps va reclamar una millor coordinació entre Policia Local, Guàrdia Civil i Seprona i va aprofitar per tornar a reclamar la tantes vegades promesa Policia Autonòmica a Benicarló: “el local ja el tenim, falta que porten la policia ací. I si no ho van a fer, que ens tornen el local i així les diferents asssociacions i entitats de Benicarló el podrien utilitzar, que no estem per a tindre locals buitsva dir. També va aprofitar per reclamar una vegada més la instalació a la comarca de la comissaria de Policia Nacional, per tal que es puguen portar a terme diferents tràmits de la seua competència, com ara la renovació del DNI.

En quan a la festa de la carxofa i més concretament la presència de Benicarló a FITUR, Ferrer va felicitar públicament tots els agricultors i restauradors pel seu esforç, la qual cosa va suposar un èxit a Madrid i als actes cel·lebrats a Benicarló. Però també va ser crític amb els organitzadors, reclamant un poc més de coordinació, ja que d’una banda “es van fer 3 receptes amb carxofa a TVE i només en una es va dir que era de Benicarló. A més al stand de FITUR es va produïr un succés ridícul com per exemple que la imatge de Vinaròs eres unes carxofes, i la imatge de Benicarló mostrava les platges de Benicàssim. Malament anem si esta és la manera de promocionar el turisme
va acabar dient.

També es va tractar el tema de la educació, on Ferrer va felicitar als participants en la manifestació de Vinaròs on es van reunir més de mil persones per tal de fer front als problemes que tenen els centres públics degut als impagaments del govern valencià, indicant que per exemple a l’IES Ramon Cid se li deuen 37.000 euros per funcionament i 40.000 pel menjador o a l’escoleta concertada Magdala, on fa sis mesos que no reben les subvencions de 100 euros al mes per xiquet, ajudes que ara mateix han d’afrontar els pares. “El PP s’ha dedicat a fer obres faraòniques que ens hn dut a la ruïna a tots els valencians. Ja està bé de construir piràmides” va assenyalar.

Pel que fa als pressupostos, el regidor Ricardo Mascarell va afirmar que l’augment del 10% de l’IBI decretat pel govern de Rajoy no repercutirà en la creació de llocs de treball a Benicarló. Més bé al contrari, estos diners es destinaran a tornar “les subvencions que s’havien retallat al primer esborrany dels comptes municipals” que s’aprovaran en uns dies. En total el grup municipal del Bloc-Compromis calcula que es recaudaran 80.000 euros que es podrien destinar a la creació de llocs de treball. Aquesta no és la primera vegada que ho reclamem. Des des del Bloc presentarem una moció per a que es mantinga el presupost actual i es destine aquesta quantitat per a donar feina a famílies que porten més de 2 anys empadronades a Benicarló i tinguen tots els seus membres a l’atur” va dir Mascarell. I va continuar afirmant que “no és el moment de repartir, sino d’invertir per a crear ocupació”. En aquesta línia va criticar que la regiduria de Promoció Econòmica, de nova creació aquesta legislatura només haja organitzat quatre xarrades i poc més. “No estan treballant de cara a la gent de Benicarló, amb la gran quantitat de necessitats que hi han”. Mascarell va criticar que l’equip de govern dóna l’excusa de que la gestió és per a quatre anys, pero és que la gent necessita solucions ja, no hi ha que esperar este temps per a que la regiduria funcione.

També va ser motiu de crítica per part de Mascarell la confecicó dels pressupostos municipals que previsiblement s’aprovaran dijous 16 de febrer en un plé extraordinari i que seran, amb 21 milions d’euros, els més alts de la història del municipi. “Nosaltres vam demanar que augmentaren les ajudes per a la creació d’ocupació, com ara bonificacions a les empreses per fomentar l’ocupació, pero no ho han fet”, va assegurar, i al mateix temps va recordar que a la província el 26% de la població està a l’atur.