Benicarló 15 de Desembre de 2011

El Bloc-Compromís va presentar ahir davant el Consorci de Residus de la zona més de 800 al·legacions conta la pujada de les taxes de recollida de fem que entrarà en vigor a partir de 2012.

En una roda de premsa cel·lebrada ahir a Benicarló, i amb la presència de regidors del Bloc-Compromís de la comarca, com ara Vinaròs, Benicarló, Alcalà i Càlig el secretari comarcal Joan Manuel Ferrer va instar al consorci a rebaixar la taxa que s’aplicarà a la gestió dels residus urbans una vegada entre en funcionament la planta de Cervera.

Ferrer, va questionar que per què, “per exemple en el cas de Benicarló els ciutadas passaran a pagar 117 euros front als 55 anuals que es venien pagant fins ara. I el cas més sagnant és als comerços, on la taxa por arribar percfectament als 400 euros”.

Ferrer va considerar la situació com inadmissible: “D’una banda des dels ajuntaments es diu que estan fent el possible per ajudar als ciutadans i comerciants, pero d’altra banda els posen taxes inassumibles per a molts, que els poden obligar fins i tot a tancar els seus comerços”. A més va assenyalar com a responsables als diferents ajuntaments que van votar a favor de la pujada d’aquesta taxa, tots ells alcaldes del PP o del PSOE, a excepció de les Coves de Vinromà que es va abstindre. “Tots aquestos ajuntaments van estar d’acord amb l’import a pagar, demostrant una falta de sensibilitat absoluta fron la ciutadania, i més en aquestos moments de crisi” va comentar.

Una vegada acabada la roda de premsa, els regidors es van dirigir fins les oficines del Consorci on van dipositar les més de 800 al·legacions que tant ciutadans com comerços han signat en apenes una setmana.

Presentant les al·legacions