Benicarló 3 de Novembre de 2011

El diputat provincial del BLOC Enric Nomdedéu recorda que la Llei de Règim Local obliga a la Diputació a elaborar els PPOIS i si alguna raó tenen les diputacions per existir és, “precisament ajudar als pobles de la província en les seues obres i serveis”.

El regidor benicarlando, Ricardo Mascarell, així com els edils del BLOC dels 13 municipis de més de 5.000 habitants en què els nacionalistes tenen representació municipal, van presentar el dimecres de forma coordinada i simultània una moció fruit de l’elaboració conjunta de tots els edils nacionalistes amb l’objectiu que els seus respectius plens “insten la Diputació a modificar el projecte de PPOIS de la Diputació per a incloure partides també en els municipis de més de 5.000 habitants”.

 

Els nacionalistes prenen esta decisió després de l’acord en solitari del PP en la Diputació de “deixar fora 29 municipis de més de 5.000 habitants del Pla d’Obres i Serveis de la Diputació i retallar en un 60% dels fons per a obres en els dits municipis”.

Els nacionalistes denuncien en la moció que la Diputació només ha destinat el 2% dels seus pressupostos al Pla d’Obres i consideren que hi ha marge d’estalvi per a redirigir fons als municipis marginats pel PP. “Si algun sentit tenen les diputacions és la d’ajudar als municipis en les seues obres i serveis”, ha subratllat el portaveu del BLOC en la Diputació, Enric Nomdedéu. “El PP ha aprovat, tot i el rebuig del BLOC, un tisorada precisament en la partida més important de la Diputació, al passar de destinar 7,8 milions a obres en els pobles a només 3,1 milions”, recalca Nomdedéu.

En la moció, que el BLOC remetrà als grups polítics dels municipis de més de 5.000 habitants en què no té representació que puguen aprovar-se, se sol·licita la inclusió de les 29 localitats excloses pel PP del PPOIS. Paral·lelament, per si el PP mantinguera la negativa de modificar els PPOIS, el BLOC insta a crear línies de finançament que compensen als municipis exclosos per la pèrdua de fons. “Creiem que tant els municipis governats pel BLOC –Betxí–, com els governats pel PP i el PSOE han de votar a favor d’una moció que el que busca és aconseguir fons per als seus projectes més importants. Considerem que la ciutadania no comprendria que el PP de municipis com Almassora, Benicàssim, l’Alcora, Castelló, Orpesa… votarà en contra de reclamar els diners que els correspon”, ha afirmat Nomdedéu.