El portaveu del BLOC a la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, va mostrar ahir la seua satisfacció després d’aconseguir a les comissions de la Corporació Provincial un suport majoritari de la resta de grups a la bateria de mocions presentades pels nacionalistes per millorar les xarxes de transport públic a la província de Castelló.

El diputat nacionalista ha aconseguit que en el pròxim ple s’aprove la moció del BLOC-Compromís perquè Consell i Govern Central modifiquen el conveni de Rodalies per exigir així la inclusió de les xarxes al Maestrat. La moció del BLOC-Compromís tindrà el suport del PP, però els socialistes s’abstindran. Respecte d’això, Nomdedéu ha criticat el doble llenguatge del PSOE, que fa anys que reivindica al costat del BLOC la millora dels Rodalies al Maestrat i ara s’absté.

D’altra banda, el diputat del BLOC també va aconseguir el suport de la resta de grups a la seua moció perquè l’autobús que connecta Vinaròs i l’UJI tinga parades a més municipis de la comarca i de la província, com Alcalà de Xivert i Torreblanca, entre d’altres.

Per la seua part el benicarlando Juan Gomis integrant de les llistes al congrés per Castelló ha assenyalat respecte el fet que el PSOE s’abstinga que: ““Els socialistes hauran d’explicar a la ciutadania del Maestrat perquè donen l’esquena a millorar un transport públic essencial per a la comarca”. D’una banda volem felicitar Nomdedéu per la seua tasca a la Diputació, aconseguint que la nostra comarca no estiga oblidada però d’altra banda ens preguntem com és que el PSOE no està d’acord amb aquesta moció. De tota manera esperem que recapaciten i que finalment el dia que es vote aquesta moció la voten a favor.”

Respecte l’augment de parades de l’autobús que enllaça la UJI amb Vinaròs, Gomis ha afirmat que: “Davant els problemes econòmics de les famílies castellonenques, s’ha de realitzar un esforç per part de dotar els ciutadans d’una xarxa de transport operativa i propera, que facilite el transport i la mobilitat de forma més econòmica, ràpida i racional, i és el que es preté amb aquest autobús, que les famílies s’estalvien les despeses que suposen el haver de llogar un pis a prop de la Universitat”.