El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha declarat que   “no entenem de cap de les maneres l’interès que tenen alguns per contraposar la creació de les grans xarxes d’alta velocitat a nivell continental, tant per a passatgers com per a mercaderies, amb l’impuls i la consolidació d’una bona xarxa de rodalies que comuniquen les poblacions del nostre país amb les grans ciutats; i això va tant pels qui, obsedits amb l’AVE, obliden la millora de les rodalies com per a aquells que utilitzen aquestes rodalies com a excusa per al seu rebuig a l’alta velocitat. Per a nosaltres, es tracta clarament de dues cares de la mateixa moneda, la potenciació de les comunicacions ferroviàries front a uns altres sistemes més costosos econòmicament i més contaminants mediambientalment, com l’avió, els camions o els vehicles particulars”

Pañella ha deixat clar que “justament per això, amb la mateixa fermesa que defensem l’arribada de l’AVE a Castelló i la seua connexió per alta velocitat amb Tarragona, i la necessitat que el Corredor Mediterrani de Mercaderies travesse la nostra terra, defensem igualment la necessitat urgent de crear d’una vegada la línia de rodalies entre Castelló i Vinaròs, amb parada a totes les estacions del trajecte, i la seua continuació en alguns casos fins a Tortosa. Es tracta de defensar els interessos de les comarques de Castelló, de la seua gent i de la seua economia. I això ho fem tant impulsant la connexió de Castelló amb les grans xarxes europees  com potenciant la correcta connexió ferroviària amb les poblacions de les seues comarques. Voler contraposar aquestes dues exigències, com si foren antagòniques, són ganes de no entendre cap a on ha d’anar el futur de les comunicacions”.