BENICARLÓ, 13 DE JULIOL 2011

El Bloc-Compromís ha demanat a Benicarló a través del seu diputat autonòmic, Josep Maria Pañella, explicacions per l’afavoriment i creació de noves linies concertades privades “quan l’ensenyament secundari està perfectament cobert amb els actuals centres públics”.

Segons el Bloc-Compromís “es constata com segueix la política de desplaçar diners públics cap a entitats privades” quelcom que per als nacionalistes “és asumible en etapes obligatòries, però no així en les no-obligatòries, el que ocasiona una fuita de diners evitable en temps de crisi económica que afecta especialmente la nostra autonomia i amb uns pressupostos de la Generalitat molt mermats”. Per a Pañella l’actual dinàmica farà que seguim amb els problemes de dotacions al professorat, material i barracons als centres educatius públics valencians. “Amb els diners que van anualment a la privada, s’hagueren pogut construir 30 centres públics totalment dotats, una necessitat que trobem inajornable”, ha dit.

Segons el president del Bloc, “a Benicarló a més es generarà un problema, com és que s’anul·laran linies existents a l’enseyament públic, amb el que l’oferta será menor, s’eliminaran optatives i especialitats en els batxillerats”.

 

Per això, segons Pañella, dins el compromís amb l’ensenyament públic “seguirem demanant uns pressupostos dignes per al sector educatiu, que son el nostre futur i que es trenquen els concerts amb els centres privats i que els diners retornen als públics, per davant de la política nefasta de seguidisme dels criteris del desaparegut conseller Font de Mora”.