Representants del col.lectiu local de Benicarló encapçalats pel secretari comarcal Joan Manuel Ferrer a més de la candidata autonòmica Marta Escudero, així com integrants de les diferents llistes del Bloc-Compromís de la comarca van estar pressents al miting de la coalició Compromís de diumenge a València.

Amb les grans intervencions de Juan Ponce, Mireia Mollà, Josep Maria Pañella, Joan Ribó, Mònica Oltra i Enric Morera, més de 2.000 persones van vibrar diumenge en el Palau de Congressos de València, on la Coalició Compromís va cel.lebrar el seu acte central de campanya. Sense portar autobusos de fora i sense portar a “líders” mediàtics que interpreten la campanya valenciana com un aperitiu del que serà la contesa de les eleccions generals, Compromís ha confirmat que és l’únic partit valencianista, progressita i ecologista d’estricta obediència valenciana i que és l’única garantia del vot útil.

El candidat a la Presidència de la Generalitat per la Coalició Compromís, Enric Morera, ha dedicat gran part de la seua intervenció en el míting central de la formació, celebrat a València, a criticar el PSPV-PSOE i el seu secretari general, Jorge Alarte, que dissabte va fer una crida al “vot útil” de l’esquerra. “És una indecència votar-li al delegat de ZP al nostre país”, ha afirmat el nacionalista en referència a Alarte.

Morera fins i tot ha convidat els diputats socialistes de les Corts que han desaparegut de les candidatures per a les eleccions que abandonen el partit i s’unisquen a Compromís. “El PSOE ha eliminat a gent molt vàlida i treballadora que tenen el nostre reconeixement. Què sàpiguen que en Compromís tenen la seua casa”, ha subratllat.

El candidat ha insistit que la coalició aconseguirà finalment superar la barrera electoral del 5% i la consegüent representació parlamentària. “Al principi ens donàvem un 1% dels vots; ara ja, el 4,4%; amb aquesta progressió, en una setmana que queda de campanya, arribarem al 10%”, segons Morera.

Amb uns discursos plens de compromisos amb les persones, el públic ha vibrat amb la veu valenta de Mònica Oltra, qui ha parlat de fer política amb el cor i comptant amb els ciutadans i ciutadanes d’este país. “El vot útil és el que et fa sentir orgullós durant 4 anys i no durant un dia. Als indecisos els diré que si tenen la temptació de votar un partit gran pensen que si ens falta només un vot per a superar la barrera del 5% què inútil hi haurà resultat”. Oltra també ha apel·lat al “cor” dels ciutadans perquè exercisquen el seu dret al vot a favor de Compromís i ha reivindicat insistentment el treball del grup parlamentari com el millor aval de l’oferta electoral. “En quatre anys hem sigut la veu dels invisibles”, ha apuntat.

Mireia Mollà ha defensat als joves del País Valencià, la generació més preparada i més precaritzada i a la que Compromís pensa defensar com ha fet en tota la legislatura i ho continuarà fent en tots els llocs on la coalició tinga representació. Pañella, candidat de Castelló, tampoc se n’ha oblidat de les més de 500 famílies de la seua província que tenen a tots els seus membres en l’atur, mentre el PP valencià es dedica a fer campionats d’hípica per a les filles de multimilionaris.

Un dels altres grans protagonistes de l’acte ha sigut el candidat a alcalde de València per la formació, Joan Ribó. L’aspirant ha subratllat el caràcter valencianista del seu programa, però ha matisat que es tractava d’un valencianisme “d’integració” on hi cabien igualment “castellans, aragonesos, colombians o romanesos”. Ribó ha reconegut que a València “hi ha molta gent” que encara no coneix la seua candidatura i ha instat la militància i els simpatitzants que treballen a fons en els dies que queden de campanya.